torstai, 23 huhtikuu 2015 00:00

INBOUND verrattuna OUTBOUND-MARKKINOINTIIN

Inboundissa houkutellaan asiakasta ottamaan yhteyttä, kun taas outboundissa markkinoija ottaa yhteyttä asiakkaaseen. Erona on markkinoinnin suunta, myös vapaaehtoisuus ja tyrkyttäminen. 

Ostokäyttäytyminen on muuttunut internetin myötä. Internetti on siirtynyt yhä enemmän älypuhelimiin ja trendi jatkuu samaan suuntaan. Perinteisen markkinointimallin (outbound-markkinointi) rinnalle on tullut nykyaikainen inbound-markkinointi. 

Ostaminen on muuttunut merkittävästi. Ennen valta oli myyjällä, koska hänellä oli viimeisin tieto tuotteesta. Nykyään valta on siirtynyt ostajalle. Hän hakee tietoa tuotteesta internetistä, ennen kun tekee hankintapäätöksen. 

MITÄ ON INBOUND-MARKKINOINTI 

Inbound-markkinointi on markkinointikeino, jossa potentiaalinen asiakas ottaa itse yhteyttä markkinoijaan. Inbound-markkinointia toteutetaan internetin avulla ja tyypillisinä välineinä ovat hyödyllinen sisältömarkkinointi, hakukoneoptimointi, hakusanamainonta ja sosiaalisen median hyödyntäminen. 

Inbound-markkinoinnissa asiakkaalle ei tyrkytetä mitään. Tavoitteena on se, että asiakas löytää itse yrityksen omilla ehdoilla ja aikataululla. 

MITÄ ON OUTBOUND-MARKKINOINTI 

Outbound-markkinointi edustaa vanhaa myyntimallia, kuten kylmäsoitot, suoramarkkinointi, roskapostitus. Outbound-markkinointi perustuu siihen, että markkinoija lähestyy aktiivisesti potentiaalisia asiakkaita eri markkinointiviesteillään. 

INBOUNDIN JA OUTBOUNDIN EROT 

Inboundissa houkutellaan asiakasta ottamaan yhteyttä, kun taas outboundissa markkinoija ottaa yhteyttä asiakkaaseen, vaikka hän ei olisi kiinnostunut tuotteesta. Erona on markkinoinnin suunta, myös vapaaehtoisuus ja tyrkyttäminen. 

inbound-markkinointi-outbound.jpg

 YHTEENVETO 

Valtaosa ihmisistä etsii tietoa tuotteista ja palveluista internetistä. 

Ihmiset ovat kyllästyneet perinteiseen markkinointiin. Löytyykö vielä henkilöitä, jotka ovat iloisia, kun joku kauppaa lehtiä puhelimella?. Ai kuinka mahtava, kun soitit! Kerro rauhassa mitä myyt, olen niin innoissani! Tai kun tulee niitä roskaposteja! Mahtavaa, taas uusi laihdutuslääke keksitty! 

Perinteinen markkinointi, outbound, ei ole kuollut. Sitä tarvitaan edelleen, mutta sen merkitys tulee vähenemään. Tällä hetkellä vielä noin 15 % uskoo mainoksiin. 

Inbound-markkinointimalli valtaa alaa. Yhä useammat ovat siirtymässä nykyaikaiseen markkinointimalliin, koska siinä on tulevaisuus; se on tehokkaampaa ja edullisempaa.

Read 5968 times Last modified on tiistai, 02 elokuu 2016 15:44

OTA YHTEYTTÄ

DATARATAS

Sähköposti: info@dataratas.fi

OTA YHTEYTTÄ LOMAKE