valintaMitä hakukoneoptimointi tarkoittaa?

Hakukoneoptimointi, SEO, on Internet markkinoinnin pitkälle erikoistunut osa-alue, jolla parannetaan asiakassivuston löydettävyyttä ja sijoittumista hakukoneissa. Tavoite hakukoneoptimointi-projekteissa saavutetaan keskittymällä teknisiin ja sisällöllisiin ongelmakohtiin, jotka jäävät vähemmälle huomiolle perinteisessä www-suunnittelussa ja mainonnassa. Tuloksena on enemmän potentiaalisia kävijöitä yrityksen kotisivuilla ja sitä myötä yritys saa enemmän myyntiä.

Yleinen tavoite on saada verkkosivu hakutulosten kärkeen ja hakijat klikkaamaan kyseistä tulosta. Tämän lisäksi pyritään parantamaan sivuston sijoituksia myös ennalta arvaamattomilla hakulauseilla eli niin sanotuilla pitkän hännän hakusanoilla.

Tavallisesti toimitaan niin, että tekninen puoli hoidetaan ensin kuntoon ja sitten siirrytään sisällön muokkaamiseen. Sisällön muokkaamisessa kolme ensimmäistä toimeenpidettä ovat:

  1. Tunnistetaan avainsanat ja niiden sijainti. Käytetään otsikoita, listauksia ja kappaleita sisällön jäsentelyyn ja lisätään näihin kohtiin avainsanoja.
  2. Määrittellään ikkunaotsikko sivukohtaisesti. Sisällytetään sivun otsikkoon 4-5 tärkeintä avainsanaa ja yrityksen nimi.
  3. Käytetään selkokielisiä osoitteita ja sisältöä kuvaavia tiedostonimiä, joissa on käytetty avainsanoja.

googlepalvelutGoogle arvostaa sosiaalisia medioita

Perinteiset keinot eivät enää riitä nykyään, jos haluaa listautua aivan kärkeen. Tarvitaan myös Googlen muiden palvelujen käyttämistä oikealla tavalla. Esimerkiksi yrityksestä tehty Youtube-video parantaa listautumista.

Linkitys avain kärkituloksiin

Linkitys ja linkitysprofiilin luominen on tärkeimpiä kulmakiviä hakukoneoptimoinnissa. Vain hallittu linkitysstrategia tuo kärkisijat Googlen hakutuloksissa. Nykyään painoitetaan johdonmukaisia ja laadukkaita linkkejä. Linkkien on oltava luonnollisia, uskottavia ja vähintään 3 kuukauden ikäisiä.

Hakukoneoptimointi ja sivustokartat

Sivustokartta-tiedostojen avulla ilmoittamme yrityksenne kaikista julkisista www-sivuista ja siten paranamme sivustonne näkyvyyttä kaikissa hakutuloksissa.

Tarjoamme huolellisesti räätälöityjä ratkaisuja.

KIINNOSTAVAA TEKSTIÄ

Hakukoneoptimoidun tekstin tulee olla kiinnostavaa ja luettavassa muodossa. Ammattimainen ja vakuuttava sisältö myy tuotteesi ja palvelusi tehokkaammin kuin kotikutoiset ilmaisut ja töksähtelevä kieli.

OTA YHTEYTTÄ

DATARATAS

Sähköposti: info@dataratas.fi

OTA YHTEYTTÄ LOMAKE